Beugels

Beugels

Vaste beugel (brackets) / Botankers

                                                                                                    

Op elke tand wordt een metalen slotje (bracket) geplakt met composiet, een speciale lijm voor tanden. Door de brackets zit een draad die wordt vastgeklemd door kleine klepjes in de brackets. De draad die door de brackets loopt gaat ervoor zorgen dat je tanden gaan verschuiven. Je kunt ook kiezen voor een cosmetische bracket, die is wit en doordat het gemaakt is van porcelein valt hij minder op.


Invisalign

Een transparante, uitneembare beugel. Filmpje over Invisalign


Activator

 

De activator is een beugel, gemaakt van kunsthars, een soort plastic, dat uit een boven- en een ondergedeelte bestaat die aan elkaar vastzitten.  De activator stimuleert de groei van de onderkaak. Daardoor wordt een te grote overbeet kleiner. Er zijn verschillende uitvoeringen van dit type beugel.


Headgear

De headgear (buitenbeugel) remt de groei van de bovenkaak enigszins en maakt extra ruimte doordat de kiezen wat naar achteren worden verplaatst. 


Herbst

 

Stimuleert net als de activator de groei van de onderkaak. Het handige van deze beugel is dat het vastzit, waardoor je niet kan vergeten om je beugel te dragen….


RME/Sutuurexpansie

Met deze beugel kunnen we de bovenkaak breder maken. In het midden van het apparaat is een schroef die 2 tot 3 keer per dag mag worden uitgedraaid. 


Retentiebeugel

 

Daarmee bedoelen we een draadje dat achter je tanden wordt geplakt (spalk), maar ook de nachtbeugel (doorzichtig hoesje), zodat de tandboog mooi in vorm blijft.