FAQ

Hoe lang moet ik een beugel? 

Dit verschilt per behandeling.  Tijdens het eerste consult zal de orthodontist al een indicatie geven hoe lang dit voor u/jou zal zijn.

Waar is een beugel goed voor?

Door een beugel te dragen gaan je tanden recht staan en zullen de onder- en bovenkiezen beter in elkaar gaan passen.

- Door een mooie volle glimlach voel je zelfverzekerder en dat is fijn!

- Het gebit is makkelijker schoon te houden waardoor je minder kans hebt om gaatjes of ontstoken tandvlees te krijgen.

- Als je onder- en bovenkiezen goed in elkaar passen heb je minder kans op slijtage.

Krijg ik vrij van school om naar de orthodontist te gaan?

Een groot deel van onze patiënten is schoolgaand en daarom kunnen wij niet iedereen buiten schooltijden behandelen. Ook tijdens schooltijd worden afspraken gepland maar gelukkig maken de meeste scholen hier geen bezwaar tegen. Op dinsdag- en donderdagavond is de praktijk tot 19.00 open voor controles.

Zijn er dingen die ik niet meer mag eten en drinken?

Ja, die zijn er zeker. Bij de slotjesbeugel is het niet verstandig harde snoepjes of nootjes en dergelijke te eten. Kijk ook uit met kauwen op een pen of een sport bidon open maken met je tanden. Dranken met prik en veel suiker, veroorzaken sneller gaatjes!

En wat kost een beugel?

Het kostenplaatje hangt af van het type beugel en de geschatte behandelduur. Tijdens het eerste consult kan in de meeste gevallen een indicatie gegeven worden. Tijdens de bespreking van het definitieve behandelplan krijgt u een passende kostenbegroting. De kosten variëren tussen de 2200 en 2900 euro.

Wat vergoedt de verzekering?

Dat hangt af van het pakket dat u heeft afgenomen en kunt u nakijken bij uw zorgverzekering. Orthodontie wordt apart vermeld bij de vergoedingen voor tandheelkunde. De vergoeding voor volwassenen is in het algemeen minder gunstig dan bij kinderen. Let vooral op de balans tussen de hoogte van de premie, de vergoeding en de geschatte behandelkosten. Op de site www.vergelijkmondzorg.nl is een vergoedingsoverzicht, per zorgverzekeraar, voor Orthodontie 2017 te vinden.

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg